Рада заборонила міняти цільове призначення рекреаційних земель

Четвер, 17 березня 2011, 16:04

Верховна рада прийняла закон "Про мораторій на заміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах".

За дане рішення проголосували 295 з 395 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передає "Комерсант" з посиланням на "Українські новини".

Даним законом введений мораторій строком на п'ять років на заміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення незалежно від форми власності в містах та інших населених пунктах, а саме: земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень, а також земельних ділянок об'єктів фізичної культури і спорту.

При цьому мораторій не поширюється на випадки, що виникають при реалізації проектів комплексної реконструкції застарілого житлового фонду, відчуження земельних ділянок у разі суспільної необхідності.

Мораторій також не поширюється на випадки, коли дозвіл на зміну призначення ділянки було отримано ще до вступу цього закону в силу.

Закон також забороняє руйнування об'єктів благоустрою спортивного та дитячого інфраструктури та передбачає розширення земель рекреаційного призначення.