Азаров побачив небезпеку у пенсійній реформі

Понеділок, 14 березня 2011, 12:35

Прем'єр-міністр Микола Азаров називає пенсійну реформу соціально небезпечною.

Про це він сказав, виступаючи на міжнародному саміті "Лідери змін", що проходить у Стамбулі, повідомляє агентство "Українські новини".

"Зараз у нашій країні в парламенті розглядається пенсійна реформа. Це надзвичайно болісна, надзвичайно соціально небезпечна реформа", - сказав Азаров.

Разом із тим прем'єр підкреслив, що проведення цієї реформи необхідне, оскільки потрібно вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду.

Він зазначив, що для України надзвичайно актуальне питання знаходження балансу між необхідністю змін і забезпеченням політичної, економічної та соціальної стабільності.

"Як можна забезпечити стабільність у країні, проводячи такі глибокі перетворення? Дуже важливо знайти правильний рецепт, дуже важливо не тільки знати, що треба зробити, щоб здійснити зміни, але реально їх здійснити", - сказав Азаров.

Прем'єр додав, що в Україні також почалася податкова реформа, і мають бути реформи інших сфер життєдіяльності країни.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розраховує на прийняття Верховною радою пенсійної реформи на початку квітня.

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що Рада розгляне в першому читанні законопроект про пенсійну реформу 15-18 березня.

31 січня Тігіпко заявив, що уряд має намір відкликати законопроект про пенсійну реформу, щоб урахувати всі пропозиції до нього, однак цього зроблено не було.