Держрезерв продасть пекарям 18 тисяч тонн борошна

Вівторок, 1 березня 2011, 12:37

Комітет із державного матеріального резерву забезпечить реалізацію 18 тис. тонн зерна державного матеріального резерву підприємствам системи резерву за середньою ціною закупівлі з урахуванням витрат на зберігання - з наступним відпуском борошна хлібопекарським підприємствам.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держкомрезерву.

Як повідомлялося, на засіданні 23 лютого Кабінет міністрів прийняв постанову, яка передбачає забезпечення переробки зерна державного резерву на борошно з наступною реалізацією його хлібопекарським підприємствам, визначеним Мінекономрозвитку за пропозиціями місцевої влади.

Проектом пропонується визначити одержувачем зерна державного резерву - державні підприємства системи державного матеріального резерву (у систему держрезерву входить 17 державних зернопереробних підприємств).

Відпуск зерна буде проводитися переробним підприємствам системи держрезерву за середньозваженою ціною закупівлі з урахуванням витрат на зберігання, а кошти отримані від реалізації зерна направлятися на закупівлю в держрезерв зерна з нового врожаю.

Минулого тижня заступник міністра аграрної політики і продовольства Сергій Тригубенко повідомляв, що для того, щоб Україна до кінця маркетингового року, тобто до нового врожаю, була з хлібом, беручи до уваги всі сорти хлібобулочних виробів, України необхідно 1,377 млн. тонн борошна.

За його словами, тільки в Аграрному фонді є в наявності 1 млн. тонн, не рахуючи зерна, яке перебуває в обігу у комерційних структурах.