Екс-БЮТівець придумав, як змусити Януковича продати вертоліт

Середа, 9 лютого 2011, 18:58

Тільки загальний страйк представників бізнесу може змусити владу рахуватися з інтересами підприємців.

Про це заявив позафракційний депутат Святослав Олійник, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Страйк як форма протесту буде новим інструментом політичної боротьби. До цього ми успішно продемонстрували ефективність Майдану. Але зараз цей інструмент вже не працює", - зазначив він.

"Підприємці не повинні виходити на Майдан, їм потрібно організовано перестати платити ПДВ, реалізуючи своє конституційне право на відстоювання своїх економічних інтересів. Проти цього і Азаров, і Янукович, і податкова, і КДБ, і прокуратура, і суд повністю безсилі", - вважає Олійник.

Депутат повідомив, що у квітні пройде масова системна акція представників малого, середнього і великого бізнесу, в результативності якої він не сумнівається.

"Уже сьогодні велика кількість підприємств - платників ПДВ планує у квітні зупинити свою роботу відповідно до статті 44 Конституції - право на страйк. Сьогодні підприємці перебувають у становищі, коли далі працювати в умовах Податкового кодексу - це працювати собі у збиток", - зазначив Олійник.

За його словами, незалежно від розміру бізнесу, підприємець може протриматися кілька тижнів у режимі страйку.

"Держава в особі Азарова і Януковича - не протримається. Коли по всій країні у квітні синхронно зупиняться всі торгові операції і припиняться платежі податку на додану вартість, стане цілком очевидно, хто в домі господар", - підкреслив депутат.

Крім того, Олійник додав, що тільки такі рішучі та злагоджені дії змусять президента Януковича "продати свої вертольоти", щоб виплатити населенню пенсії.

Українська правда