АМКУ переглядає рішення про злиття авіаактивів Коломойського

Понеділок, 7 лютого 2011, 14:37

АМКУ переглядає своє рішення про видачу дозволу на приєднання авіакомпанії "Дніпроавіа" до альянсу "Українська авіаційна група", до якого входять "АероСвіт" і "Донбасаеро".

Про це повідомляють в АМКУ, передає "Інтерфакс".

"АМКУ почав перегляд свого рішення, яким дав дозвіл на розширення повітряного альянсу між ЗАТ "АероСвіт" і ТОВ "Авіакомпанія "Донбасаеро" у вигляді вступу до нього ВАТ "Дніпроавіа".

Підставою для цього стало звернення авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" і Державної авіаційної адміністрації, в яких йшлося про штучні обмеження з боку "Дніпроавіа" під час виділення часових інтервалів на приліт і виліт рейсів авіакомпаній, які не є учасниками альянсу, в аеропорту "Дніпропетровськ", - сказали в АМКУ.

В даний час АМКУ спільно з Державною авіаційною службою проводять перевірку на предмет дотримання "Дніпроавіа" вимог конкурентного законодавства.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет в жовтні 2010 року дозволив авіакомпанії "Дніпроавіа" приєднатися до "Української авіаційної групи" - стратегічного альянсу авіакомпанія "АероСвіт" і "Донбасаеро", - проте наклав на альянс ряд обмежень.

Зокрема, авіакомпанії повинні забезпечувати економічно обгрунтовану вартість послуг з перевезення пасажирів і багажу на регулярних внутрішніх авіамаршрутах, а також забезпечити доступність найнижчих тарифів в ціновій лінійці, зокрема, збільшивши квоти у тарифній сітці по кожному маршруту.

За даними АМКУ, представники авіакомпаній зобов'язалися виконати вимоги і висловили готовність знизити вартість внутрішніх авіаперевезень.

Компанії, зокрема, повідомили про намір ввести соціальні ціни на послуги внутрішнього авіасполучення, де вартість квитка в один бік не перевищуватиме 500 гривень.

При цьому, такі ціни будуть діяти на всіх напрямах і на всі дні тижня не менше ніж за 7 днів до дня вильоту, а їх частка від загальної кількості квитків рейсу збільшиться від 5 до 20%.