Скандальне будівництво над метро "Театральна" зупинять через 2 дні

Понеділок, 7 лютого 2011, 12:29

Голова КМДА Олександр Попов вважає за необхідне зупинити будівництво на перетині вулиць Пушкінської й Хмельницького над вестибюлем станції метро "Театральна" до 9 лютого.

Про це він повідомив журналістам, інформують "Українські новини".

"Що стосується вулиці Хмельницького - його має бути зупинено або сьогодні, або завтра", - зазначив Попов.

При цьому він додав, що власники об'єкта будівництва наполягають на його консервації, тому що проста зупинка будівництва може викликати затоплення метро.

Попов доручив головному архітектору Києва Сергію Целовальнику перевірити вірогідність цієї інформації.

В 2008 році Прокуратура Києва доручила Державній архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку й будівництва й Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві заборонити будівництво торгово-офісного центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7 над станцією метро "Театральна".

Прокуратура зазначала, що земділянка під будівництвом розташована в охоронній зоні пам'ятника історії національного значення - Академічного театру російської драми імені Лесі Українки, тому на цій території заборонено будь-які будівельні роботи без дозволу відповідного органу з охорони культурної спадщини.

Незважаючи на це, компанія-забудовник "Альянс-Центр" почала будівельні роботи на ділянці без дозволу, що стало основою для внесення прокуратурою приписів про зупинку будівельних робіт.

У липні 2006 року Київрада скасувала своє рішення про виділення компанії "Альянс-Центр" земельної ділянки 0,08 га на вулиці Богдана Хмельницького, 7 над станцією метро "Театральна", будівництво торгово-офісного центру на якій викликало конфлікти між забудовниками й жителями міста.

У рішенні було сказано, що ділянка розташована безпосередньо над вестибюлем станції "Театральна", тому будівельні роботи на ній можуть пошкодити купол станції.

Київрада виділила цю ділянку "Альянс-Центр" в 2003 році в оренду на 25 років.