Клюєв хоче позичити у ЄБРР іще й на село

Четвер, 24 лютого 2011, 20:29

Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку у сфері агропромислового комплексу.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з делегацією ЄБРР на чолі з віце-президентом ЄБРР Яном Фішером у четвер, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

У свою чергу Ян Фішер в якості перспективних напрямів для співробітництва назвав також енергетику, енергетичну безпеку, та енергозбереження.

"Ми стали свідками дуже амбітних національних проектів в Україні. Прекрасним прикладом є плани України щодо будівництва великого терміналу для транспортування зрідженого газу. Без сумніву, це дуже важливий проект", - заявив Фішер.

Він повідомив, що нині ЄБРР розглядає можливість участі в цьому проекті.

В якості інших важливих напрямків співробітництва на зустрічі називалися проекти з розвитку транспортної інфраструктури та розвитку малих і середніх підприємств.

"Спільно ми могли б працювати над поліпшенням інвестиційного та бізнес-клімату і робити Україну більш привабливою для інших інвесторів", - заявив Фішер.

За словами Клюєва, ЄБРР є ефективним партнером нашої держави, оскільки цілі проектів, які фінансує Банк, повністю відповідають вимогам національної економіки.

Він відзначив важливість для України угод щодо спільних з ЄБРР проектів "Будівництво повітряної лінії 750 кВт Запорізька АЕС - Каховська" та "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до Києва", підписання яких відбулося восени 2010 року.

Клюєв повідомив, що на сьогодні українська сторона здійснює внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності цих угод.

Перший віце-прем'єр зазначив, що 2010 рік став успішним для інвестування ЄБРР в приватний сектор економіки України за такими пріоритетними напрямами: кредитування комерційних банків, інвестиції в агробізнес, харчова промисловість, фінансування альтернативної енергетики.