Апсуд підтримав підвищення вимог НБУ до капіталу банків

Середа, 23 лютого 2011, 15:58

Київський апеляційний адміністративний суд скасував визнання незаконними підвищених вимог до регулятивного капіталу банків.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Асоціації українських банків.

"22 лютого Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу НБУ і скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва від 7 грудня 2010 року, чим залишив чинною постанову №273 Нацбанку", - сказано в повідомленні.

Як відомо, цією постановою НБУ зобов'язав банки сформувати регулятивний капітал не менш як 120 млн. гривень до 2012 року.

Фінустанови, які до зазначеної дати не зможуть збільшити регулятивний капітал до 120 млн. гривень, відповідно до постанови, до збільшення капіталу будуть мати право залучати депозити фізосіб лише в обсязі не більше того, котрий вони мали на момент набуття чинності цією постановою.

У повідомленні асоціації також зазначається, що після одержання повного тексту рішення суду АУБ і банки мають намір оскаржити це рішення у вищій інстанції.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року АУБ разом із групою комерційних банків звернулася до Окружного адмінсуду Києва із позовною вимогою до НБУ щодо скасування постанови НБУ №273, якою були уведені підвищені вимоги до формування регулятивного капіталу банків.

АУБ і банки просили суд визнати незаконними і недійсними окремі пункти постанови №273.

7 грудня 2010 року суд визнав незаконними підвищені вимоги НБУ до формування регулятивного капіталу банків, після чого НБУ оскаржив це рішення.