Азаров не зміг відмовитися від заробітку на підприємцях-пенсіонерах

П'ятниця, 18 лютого 2011, 17:51

Уряд не виконав умови грудневого меморандуму: пенсіонерів не звільнили від зобов'язання здійснювати відрахування до Пенсійного фонду.

Зокрема, підприємці, які виходили в 2010 році на акції протесту вимагали від влади не лише зберегти спрощену систему оподаткування, але внести в законодавство корективи, які стосуються зборів до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Єдиний податок підприємцям зберегли практично в незмінному вигляді, пише "Дело".

Що стосується пенсійного страхування, згідно підписаного 1 грудня підприємцями і представниками уряду Меморандуму, уряд зобов'язався до 1 січня 2011 року скасувати штрафні санкції за пенсійними внесками за 2010 рік, а також змінити норми щодо єдиного соціального внеску.

"За чинним законом єдиний соціальний внесок, який забезпечує майбутнє пенсійне страхування, зобов'язані платити пенсіонери за віком та інваліди, які працюють підприємцями для того, щоб вижити при мізерній пенсії", - повідомляє прес-служба об'єднання підприємців "Фортеця".

Тому голова цієї організації Продан у грудні-лютому неодноразово подавала проект закону, згідно з яким самозайняті пенсіонери за віком або за інвалідністю звільняються від сплати обов'язкового пенсійного внеску.

Також прес-служба "Фортеці" повідомляє, що у Верховній раді зареєстровано аналогічний законопроект Ксенії Ляпіної, однак ніякі зміни до закону так і не внесені і до 20 лютого 2011 року підприємці-пенсіонери зобов'язані сплатити єдиний соціальний внесок.

"Таким чином, не виконано жодного пункту ініційованого урядом Меморандуму з підприємцями, а пенсійне страхування перетворено в оподаткування", - резюмують у "Фортеці".