Азаров не хоче розповідати про суперечки з "Газпромом"

Вівторок, 15 лютого 2011, 19:23

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що між українським урядом і "Газпромом" зараз ведуться суперечки, однак уряд не робить їх надбанням громадськості.

"Будь-які спірні питання з "Газпромом", а вони між нами є, будемо вирішувати шляхом переговорів. Не виносимо їх на обговорення громадськості", - заявив він в інтерв'ю словацькому виданню SME,передає "Інтерфакс".

При цьому глава українського уряду висловив надію, що повторення газового конфлікту за участю України вже ніколи не станеться.

"Може, щось і було в минулому, але зараз таких явищ немає, і, сподіваюся, вже ніколи не буде", - прокоментував він репліку кореспондента словацької видання SME про те, що в Словаччині Україна у більшості асоціюється з контрабандою сигарет і газовою кризою.

"Що стосується газової кризи, то зараз у нас політична стабільність. А що було причиною газової кризи? Перш за все, конфлікт між президентом Ющенком та урядом Тимошенко. Але наслідки торкнулися і Словаччини ... Проблема не в "Газпромі", а в тому, що в Україні не було єдиної позиції у переговорах з ним", - додав Азаров.

Крім того, український прем'єр прокоментував виданню україно-словацькі відносини і підкреслив, що вони розвиваються інтенсивно.

При цьому він особливо відзначив "такий великий інвестиційний проект, як будівництво ширококолійної залізниці" з Україною через Словаччину до Відня.

Азаров висловив упевненість у тому, що проект вже готовий.

"Я думаю, що це готова річ, і тепер уже мова йде про реалізацію проекту", - зазначив української прем'єр.