Фінляндія збільшила квоти українським перевізникам

Понеділок, 14 лютого 2011, 14:14

Українські перевізники отримали від Фінляндії додаткові дозволи на здійснення автоперевезень в 2011 році.

Таке рішення було прийнято під час засідання Змішаної фінсько-української Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яке відбулося в м. Гельсінкі, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Згідно із повідомленням, під час засідання обговорювалися актуальні питання співпраці двох держав в галузі автомобільного транспорту, а також встановлена квота дозволів на 2011 рік.

Так, для здійснення перевезень вантажів в 2011 році квота збільшена до 7500 універсальних дозволів і 130 дозволів до/з третіх країн.

Таким чином, остаточна квота дозволів на 2011 рік була збільшена на 60%, на 30% зросла квота дозволів до/з третіх країн.

Разом із тим сторони встановили попередню квоту на здійснення вантажних перевезень на 2012 рік.

Так, погоджено збільшити кількість універсальних дозволів до 8000, а дозволів до/з третіх країн - 150.

Українська сторона запропонувала здійснити обмін дозволами на виконання нерегулярних перевезень пасажирів між двома країнами.

Фінська сторона підтримала цю пропозицію, в результаті чого на виконання нерегулярних пасажирських перевезень українські і фінські перевізники отримали по 20 дозволів.

Також була встановлена попередня квота дозволів на 2012 рік на виконання нерегулярних пасажирських перевезень - у кількості по 50 штук для українських і фінських перевізників.

Крім того, сторони домовилися розробити зміни до Міжурядової угоди про міжнародні автоперевезення щодо введення бездозвільної системи.

У Мінінфраструктури нагадують, що 2010 року гостро відчувалася проблема із фінськими дозволами на перевезення, яка призвела до їх відчутного дефіциту.

Тим не менш, вже у середині грудня Фінляндія дозволила використовувати квоту 2007 року.