Київ повторно здаватиме "Жуляни" в оренду

П'ятниця, 11 лютого 2011, 09:59

Суд визнав законним конкурс на оренду аеропорту "Київ" - Жуляни, але зазначив, що його результати не затвердила Київрада.

Зокрема, 10 лютого Київський апеляційний адмінсуд відмовив у скарзі компанії "Промсоцразвитие", що добивається скасування результатів конкурсу щодо здачі в оренду майнового комплексу аеропорту "Київ" - Жуляни, пише видання "Комерсант-Україна".

Мотивувальна частина буде відома тільки 14 лютого. Але в ході обговорення суд визнав законність проведення конкурсу, але констатував, що рішення міськради про затвердження переможця немає, а значить, і немає предмету спору.

Фаворитом конкурсу на оренду аеропорту, що відбувся 15 червня 210 року, була компанія "Промсоцразвитие", яку пов'язують із співвласником російської "Ренова" Віктором Вексельбергом.

Інвестор готовий був платити орендну ставку в розмірі 5% від вартості активів, які оцінюються у 24 млн. гривень, і побудувати термінал за 35 млн. євро.

У компанії була неправильно оформлена банківська гарантія, і комісія Київради з питань власності дала їй два тижні для надання необхідних документів.

Але через кілька днів комісія провела засідання, на якому визначила переможцем конкурсу "Майстер-Авіа", що запропонувала орендну ставку 5,5% на рік.

За даними учасників ринку, цю компанію пов'язують із підприємцями Василем Хмельницьким і Андрієм Івановим.

Але угоду про оренду аеропорту так і не було підписано. Обговорення проекту рішення про передачу аеропорту в оренду в Київраді закінчилося скандалом.

Питання про це було внесено до порядку денного з голосу, а голосування проходило в прискореному режимі - після засідання деякі депутати визнавали, що так і не зрозуміли, за що голосували.

Опитані депутати в Київраді говорять, що будуть голосувати проти результатів минулого конкурсу і наполягати на проведенні нового.

Про необхідність проведення повторного конкурсу в кінці минулого року говорила і міська влада.

Проте 10 лютого в міськадміністрації повідомили, що мають потребу в повторному розгляді питання про затвердження результатів проведеного конкурсу.

"У сформованій ситуації м'яч знову на боці депутатів. Якщо Київрада зараз затвердить переможцем "Майстер-Авіа" - ми будемо укладати договір з цією компанією, якщо ні - почнемо процедуру заново", - говорить заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

У цьому випадку в новому конкурсі з'являються шанси у компанії "Промсоцразвитие".