Акціонери "Київстару" розпочали другий етап судової війни

Понеділок, 31 січня 2011, 12:33

Норвезький телекомунікаційний холдинг Telenor ініціював арбітражний розгляд проти Vimpelcom Ltd. і компанії Altimo з метою перешкодити купівлі російським оператором активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса.

У понеділок Altimo повідомила, що отримала повідомлення від компанії Telenor East про те, що вона почала арбітражний розгляд проти неї і Vimpelcom Ltd., пише газета "Дело".

Telenor різко виступила проти злиття Vimpelcom Ltd. і активів Wind Telecom і звернулася в арбітражну колегію, вважаючи, що угода не є угодою зі злиття і поглинання із пов'язаними сторонами.

У зв'язку з цим Telenor вважає, що компанія має повне право на переважне придбання акцій при проведенні емісії на користь акціонерів Wind Telecom.

Telenor також зажадав відкласти позачергові загальні збори акціонерів "Вимпелкому", заплановані на 17 березня 2011 року, до рішення арбітражу.

Водночас, в Altimo вважають претензії Telenor необґрунтованими. Компанія має намір оскаржувати їх, і упевнена, що її позиція візьме гору.

Altimo як і раніше вважає, що пропонована операція є стратегічно і фінансово вигідною для Vimpelcom Ltd. і її акціонерів і повністю підтримує рішення наглядової ради, яка схвалила угоду.

Представники Altimo заявляють, що розчаровані тим, що Telenor буде намагатися відвернути акціонерів від переконливих комерційних достоїнств угоди.

У Altimo вважають, що таким чином норвежці ставлять власні інтереси вище інтересів Vimpelcom Ltd. і її акціонерів.

Як повідомлялося, наглядова рада Vimpelcom Ltd. у січні схвалила операцію, після закриття якої частка Wind у Vimpelcom Ltd. складе 30,6% голосуючих акцій, російської Altimo - 31%, Telenor - 25%.