Екс-міністра юстиції допитали у справі Тимошенко

Понеділок, 24 січня 2011, 16:47

Колишній міністр юстиції Микола Оніщук дав показання Генеральній прокуратурі у порушеній проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко кримінальній справі про нецільове використання коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком", повідомляє агентство "Українські новини".

Також Оніщук повідомив, що дав показання у справі, порушеній Гепрокуратурою за фактом закупівлі 1 тис. автомобілів швидкої допомоги в кредит під державні гарантії, надані Кабінетом міністрів Тимошенко, однак не повідомив дату дачі показань у цих справах.

"У справі стосовно Кіотського протоколу й у справі, як ви сказали, "швидких" мене було допитано слідством як свідка, як члена уряду. Міністерство юстиції є органом, яке за кожним проектом акту уряду надає, відповідно до регламенту діяльності Кабінету міністрів, висновок юридичної експертизи", - сказав він.

Водночас Оніщук повідомив, що не давав показання у порушеній Генпрокуратурою 22 грудня 2010 року кримінальній справі проти колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, які призвели до тяжких наслідків.

Як повідомлялося, 17 січня Генпрокуратура поновила досудове слідство у справі Тимошенко.

31 грудня екс-прем'єр заявила про завершення Генпрокуратурою досудового слідства у справі проти неї.

24 грудня Тимошенко заявила про висунення їй Генпрокуратурою обвинувачення в нанесенні збитків державі на 960 тис. гривень, які уряд сплатив Національному банку за конвертацію євро, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів, для направлення коштів на виплату пенсій.