В уряді ще не вирішили, чи розбиратися з імпортом пального

Четвер, 20 січня 2011, 16:15

Учасники міжвідомчої наради, що відбулася в Кабміні не прийняли рішення про початок спеціального розслідування щодо збільшення обсягів імпорту світлих нафтопродуктів в Україні.

Як повідомляє джерело в уряді, в нараді взяли участь представники Міненерговугілля, Мінеконрозвитку і торгівлі та Мінфіну, інформує "Консалтингова група А-95".

Зокрема, за словами співрозмовника, з категоричною позицією проти введення мита виступив учасник засідання від Мінфіну, який повідомив, що втрати держбюджету внаслідок введення загороджувальних мит можуть становити близько 13 млрд. гривень на рік.

Нагадаємо, в грудні 2010 року Міненерго звернулося з листом до Миколи Азарова з приводу необхідності проведення спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів в Україну і введення загороджувальних мит на імпорт нафтопродуктів.

4 січня Міненерго направило листа першому віце-прем'єр-міністру, міністру економічного розвитку і торгівлі Андрію Клюєву про необхідність введення загороджувальних мит на імпорт нафтопродуктів.

Лист до точності дублює документ, спрямований раніше прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Раніше повідомлялося, що Міністерство економіки почало спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну нафтопродуктів.