В ООН закликають до енергетичної революції

Вівторок, 18 січня 2011, 09:10

Генеральний секретар Пан Гі Мун закликав до зеленої енергетичної революції.

Про це він заявив в ході виступу на відкритті щорічного енергетичного саміту в Об'єднаних Арабських Еміратах, присвяченого розвитку поновлюваних джерел енергії, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на Центр новин ООН.

Пан Гі Мун привернув увагу до величезної потреби в енергії для розвитку.

Він підкреслив, що в найближчі 20 років споживання енергії у світі зросте на 40%, оскільки на сьогодні 1,6 млрд. людина все ще живуть без електрики.

Генсек також закликав до розширення доступу населення до електроенергії.

Він підкреслив, що важливо не допустити негативного впливу зростання енергоспоживання на навколишнє середовище і запобігти зростанню емісій парникових газів.

"Наше завдання - трансформація. Нам потрібна глобальна екологічно чиста енергетична революція - революція, яка забезпечить доступність енергії для всіх", - сказав Пан Гі Мун.

Глава ООН закликав трансформувати глобальну енергетичну систему шляхом переходу від економіки, що спирається на викопне паливо, до "зеленої економіки", заснованої на екологічно чистих джерелах енергії, у тому числі відновлюваних.

"Ми стоїмо на порозі захоплюючого сталого майбутнього - чиста енергія для всіх", - сказав він.

Посилаючись на висновки експертів, він підкреслив, що для досягнення поставленої мети необхідно щорічно протягом 20 років вкладати в розвиток зеленої економіки по 35 млрд. доларів.

"Інвестування в зелену економіку - це не розкіш промислово розвинених країн. Воно дає можливість для створення робочих місць та економічного зростання в країнах, що розвиваються, а також для забезпечення процвітання для всіх", - заявив Пан Гі Мун.