Азаров хоче сам встановлювати розмір пільг

Понеділок, 17 січня 2011, 17:23

Уряд пропонує Верховній раді надати йому право встановлювати розмір пільг соціально-незахищеним верствам населення, в тому числі інвалідам, "чорнобильцям", ветеранам, який в даний час встановлюється законами.

Відповідний проект закону "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду" №7562 зареєстрований днями у Верховній раді, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроект, зокрема, визначає право уряду щодо визначення розміру пільг на оплату комунальних послуг, розміру пенсій згаданих категорій, виплати їм грошових компенсацій на самостійне санаторно-курортне лікування, а також на визначення розміру підвищеної стипендії.

Крім того, документом пропонується наділити уряд правом на визначення пільг на комунальні платежі для співробітників органів міліції та прокуратури.

Законопроект також встановлює гарантії держави щодо виконання рішень суду та виконавчих документів, передбачених законом "Про виконавче провадження".

Згідно з пояснювальною запискою, метою документа, в тому числі, є вирішення питання щодо погашення вже існуючої заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава.

"Погашення такої заборгованості буде здійснюватися в порядку і строки, встановлені Кабінетом міністрів, з урахуванням результатів аналізу наявних фінансових ресурсів держави", - йдеться в поясненні до документа.