Тігіпко пішов у народ обговорювати нову реформу

Вівторок, 11 січня 2011, 18:38

Мета громадського обговорення пенсійної реформи - налагодити діалог із суспільством.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час обговорення проекту пенсійної реформи з представниками Київської, Чернігівської та Житомирської областей, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Мета цих зустрічей одна - почути людей. Дати свою аргументацію й інформацію, і почути людей", - заявив Тігіпко.

У міністерстві зазначають, що цією зустріччю розпочато цикл обласних нарад із громадського обговорення законопроекту, який Кабмін вніс на розгляд Верховної ради.

"Абсолютно зрозуміло, що альтернативи пенсійній реформі сьогодні немає. Тому що дві третини пенсіонерів отримують пенсії менше 1000 гривень, а дефіцит Пенсійного фонду - значний", - зазначив віце-прем'єр.

"І цю недоїмку доводиться компенсувати за рахунок держбюджету, відбираючи ресурси у лікарів і вчителів, відмовляючись від державних інвестицій і створення нових робочих місць. Солідарна система себе вичерпала і нам потрібно її реформувати", - зазначив Тігіпко.

За словами чиновника, діюча однорівнева система пенсійного забезпечення дуже вразлива до зовнішніх викликів.

"Якщо ми хочемо мати стабільну ситуацію з виплатами пенсій в середньостроковій перспективі, якщо ми хочемо підвищувати пенсії для старших пенсіонерів, тих, хто вже не може працювати, ми повинні зробити відповідні кроки", - підсумував Тігіпко.

"Зміни, які торкнуться державних службовців та прирівняних до них категорій, не будуть стосуватися військовослужбовців", - уточнив віце-прем'єр.

Як відомо, проведення консультацій з громадськістю заплановано на січень і лютий.

На цей період плануються також зустрічі з представниками профспілок та організацій роботодавців, працівників системи соціального захисту та інших громадських об'єднань.

Їх результати будуть винесені на обговорення Верховної ради під час розгляду законопроекту про пенсійну реформу в країні.