Думка експерта: Зростання фондового ринку 2011 року становитиме 25-50%

Четвер, 30 грудня 2010, 17:04

З початку року ПФТС-індекс підвищився на 397,82 пунктів, або 69,4% з 572,91 пунктів.

Індекс "Української біржі" підвищився на 974,27 пунктів, або на 66,94% з 1 455,47 пунктів.

"Ми очікуємо, що на тлі зростання української економіки, стабільності обмінного курсу та висхідної динаміки світових ринків акцій зростання українського фондового ринку 2011 року становитиме 25-50% до поточного рівня", - сказав в коментарі "Економічній правді" директор департаменту аналітики Astrum Investment Management Олексій Блінов.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

"Ми звертаємо увагу інвесторів на основні інвестиційні ідеї 2011 року, тобто на ті акції, які мають характеризуватися динамікою, кращою за ринок у цілому", - додав експерт.

По-перше, це акції підприємств енергетичної генерації. Найбільш перспективними і водночас надійними вкладеннями є Центренерго і Донбасенерго, продовжив Блінов.

"Упродовж 2010 року ринок суттєво недооцінював ці акції, у тому числі чинник підвищення тарифів і переходу підприємств генерації на прибуткову діяльність", - вважає Блінов.

На думку аналітика, акції зберігають високий потенціал зростання, сприяти реалізації якого буде приватизація в електроенергетиці.

По-друге, продовжив Блінов, у гірничо-металургійному комплексі є добрі можливості інвестиційного доходу за Північним ГЗК та Авдіївським КХЗ.

"При цьому звертаємо увагу на дуже цікаві з погляду недооцінки ринком акції другого ешелону з вугільної галузі: Шахтоуправління Покровське та Шахта Комсомолець Донбасу", - додав співрозмовник видання.

По-третє, відновлення світового попиту на добрива компенсуватиме наслідки очікуваного зростання цін на газ. "Ми підтверджуємо рекомендацію купувати акції Стиролу", - резюмував аналітик.

На думку Блінова, одна з головних ідей 2010 року - акції вагонобудівників - вже в значній мірі вичерпала свій потенціал генерування прибутку для портфельних інвесторів.

"Ми звертаємо увагу на суттєво недооцінений внаслідок приватизаційного конфлікту Луганськтепловоз, а також на такі акції другого ешелону як УкрАВТО та Богдан Моторс - відновлення автомобільного ринку та автокредитування підтримає зростання котирувань акцій цих емітентів", - підкреслив експерт.