Фондові індекси закрилися в плюсі

Середа, 29 грудня 2010, 18:58

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,41%, до рівня 970,73 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 0,29%, опинившись на рівні 2429,74 пунктів, повідомляє Fundmarket.

"Сьогоднішні торги проходили за досить низької активності учасників, незважаючи на зростаючі індекси Азії та Європи. Індекс УБ провів весь торговий день в бічному русі, на момент закриття він все ж таки переступив позначку відкриття торгів і вийшов у зелену зону. Обсяги торгів також виросли перед закриттям і склали 129 млн. гривень, а протягом дня цей показник характеризував сьогоднішню сесію так: "ніхто не хотів торгувати", - зазначив аналітик ІК "Велес Капітал" Леонід Майденко,

За його словами, вже сьогодні інвесторів найбільш за все, хвилює питання: "Що рік прийдешній нам готує?".

Висока ймовірність того, що в Європі продовжиться напруженість, як в економічному, так і в політичному плані.

Зокрема, під час виборів у Португалії та Іспанії фінансові труднощі країн можуть бути використані як інструмент політичної боротьби.

У США зростання економіки призведе до зміни політики ФРС, цілком можливе зміцнення долара і уповільнення зростання цін на сировину у зв'язку з цим.

Природно, зниження курсу євро вдарить по гаманцях громадян Європи, але благотворно позначиться на економіці провідних країн єврозони.

Такий прогноз на зовнішній фон наступаючого 2011 року.

Зарубіжні майданчики продемонстрували змішану динаміку.