АМКУ наказав нафтотрейдерам тримати ціни на пальне

П'ятниця, 24 грудня 2010, 14:52

АМКУ зобов'язав 18 операторів ринків нафтопродуктів не допускати необґрунтованого синхронного підвищення роздрібних цін на бензини та дизельне пальне.

Про результати розгляду вимог Комітету підприємства мають повідомити до 1 січня 2011 року, повідомляє прес-служба АМКУ.

Вимоги висунуто, на підставі інформації отриманої від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, до ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Торговий Дім "Континіум-Галичина", ПІІ "Лукойл-Україна", ТОВ СП "Кершер", ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "ТНК-ВР Коммерс", ВАТ "Укрнафта", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "УТН-Восток", ТОВ "Веста-Сервіс", Фірма "ТЕС", ТОВ "ТЕС-Авто", ТОВ "Факт-Т", ТОВ "Атан-Крим", ТОВ "Параллель-М ЛТД", ПП "ТЕК "Современник" і ПБМП "ДЮН".

За наявними в комітеті даними, протягом листопада-грудня 2010 року середні ціни на пальне на АЗС майже у всіх регіонах країни зросли на 50-60 коп/л.

Таке підвищення вартості пального не тільки перевищило верхній рівень рекомендованого "цінового коридору", розрахованого Експертно-аналітичною групою, а й значно випередило темпи здороження нафтопродуктів на міжнародних ринках.

За висновками фахівців Комітету, синхронна поведінка нафтотрейдерів щодо значного підвищення цін на бензини та дизельне пальне має ознаки антиконкурентних узгоджених дій.