Страховики заплатили 46 мільйонів за бланки полісів ОСАЦВ

Вівторок, 14 грудня 2010, 09:59

Дочірнє підприємство Держфінпослуг - "Інформаційно-технічний центр" (ІТЦ) - за 7 місяців своєї роботи виручило від продажу полісів "автоцивілки" близько 46 млн. гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на голову Держфінпослуг Василя Волгу.

При цьому, за його словами, чистий прибуток ІТЦ за цей же період склав усього 0,7 млн. гривень.

"За ІТЦ чистий прибуток склав 700 тис. гривень. При цьому майже стільки ж Центр заплатив податків державі - 600 тис. гривень. Оборот ІТЦ на сьогодні - близько 46 млн. гривень", - поінформував голова Держфінпослуг.

За словами Волги, завдання ІТЦ, який був створений всього 7 місяців тому, полягає в тому, щоб забезпечити страховиків бланками суворої звітності для полісів ОСАЦВ і контролювати використання цих полісів.

Щоправда, регулятор відмовився повідомити, скільки саме бланків і на яку суму було надруковано за допомогою ІТЦ в 2010 році.

"У договорі між МТСБУ (через яке страховики купують бланки полісів у ІТЦ) й ІТЦ є пункт про нерозголошення інформації про взаємини між цими структурами", - пояснив він.

За даними учасників ринку ОСАЦВ, кількість бланків ОСАЦВ, надрукованих за допомогою ІТЦ склало трохи більше 4 млн. примірників.