Янукович поговорив про пенсійну реформу

Середа, 3 листопада 2010, 20:30

Президент Віктор Янукович наголошує на необхідності проведення в країні пенсійної реформи.

Про це глава держави заявив сьогодні в Донецьку на прес-конференції після урочистого відкриття ділянки об'їзної дороги, передає УНІАН.

"Я хочу сказати, що ми в обов'язковому порядку кожен свій крок будемо оприлюднювати, ми будемо обговорювати наші реформи з громадськими організаціями, з людьми. Ми будемо відкриті", - сказав він.

При цьому президент знову наголосив на необхідності реформування країни за різними напрямками.

Зокрема, глава держави детально зупинився на обов'язковому реформуванні пенсійної системи.

"У соціальній сфері ми на 8,5% підвищили заробітні плати і пенсії. Це добре? Це добре, але цього мало, нам потрібно підвищувати не на 8,5%, а нам потрібно підвищувати в рази і заробітні плати, і пенсії", - сказав Янукович.

"Цю систему потрібно модернізувати, для цього потрібен час. Ми прийняли рішення в 2004 році і почали пенсійну реформу, в 2005 році її зупинили, і ми отримали дефіцит Пенсійного фонду близько 30 млрд. гривень", - додав він.

"Сьогодні кількість пенсіонерів зростає, кількість працюючих людей скорочується. Якщо ця динаміка буде продовжуватися далі, то куди ми прийдемо?", - вказав глава держави.

За словами Януковича, "тому потрібно модернізувати, реформувати пенсійну систему, нам потрібно робити накопичувальні рахунки, вводити для кожної людини, щоб кожна людина бачила, скільки вона заробив коштів на старість".

Для цього, зазначив глава держави, необхідно легалізувати заробітну плату, відмовитися від виплати її "в конвертах".

При цьому він попередив, що ефект від проведення пенсійної реформи буде видний не відразу після її реалізації.