Завод Коломойського в судах захищатимуть французи

Понеділок, 29 листопада 2010, 18:13

Міністерство юстиції обрало юридичну французьку компанію King & Spalding для захисту інтересів України в арбітражному розгляді з російською "Татнафтою", викликаному корпоративним конфліктом навколо компанії "Укртатнафта".

Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту про проведення тендеру з процедурою закупівлі в одного учасника, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Планується, що сума договору складе 1,25 млн. гривень.

На Кременчуцькому НПЗ зараз менеджмент, підконтрольний групі "Приват", хоча формально він призначався державою.

Нагадаємо, за станом на початок 2007 року понад 26% акцій "Укртатнафти" належало "Татнафті" і афілійованим з нею компаніям.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язана з групою "Приват" ТОВ "Корсан" - володіє 19,449% акцій.

Ще 28,7788% "Укртатнафти", станом на кінець 2009 року, перебувало на казначейському рахунку емітента і чекало продажу, першочергове право на яку мали діючі акціонери.

У 2007 році "Татнафта" подала позов проти України в міжнародний арбітраж за порушення прав акціонерів.

Спочатку сума позову становила 520 млн. доларів, але в 2009 році була збільшена до близько 2,4 млрд. доларів.

"Укртатнафта" створена відповідно до указів президентів України і Республіки Татарстан (РФ) в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Спочатку 20,1% акцій НПЗ належало ВАТ "Татнефть", ще 29,7% - міністерству майна Татарстану.