Депутати готуються "поставити крапку" в Податковому кодексі

П'ятниця, 19 листопада 2010, 13:24

Уточнення до Податкового кодексу ще відпрацьовуються і, можливо, у п'ятницю Верховна рада встигне їх проголосувати.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Відпрацьовується зараз відповідний документ. Він практично уже узгоджений у комітеті. Ми чекаємо його появи в віддрукованому вигляді в залі. Як тільки він надійде до зали, значить, ми відпрацюємо його. Якщо буде бажання, також в постатейному варіанті і сподіваюся, що сьогодні буде прийнято остаточне рішення", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого вето президента, Єфремов зазначив, що про це можна говорити тільки після проведення аналізу документа фахівцями Адміністрації президента.

"Якщо там будуть якісь норми, які порушують Конституцію, глава держави може внести відповідні правки. Якщо ж таких норм не буде чи не буде якихось речей, які викликають занадто бурхливу реакцію, то, напевно, це може і не бути", - зазначив він.

Як повідомлялося, 18 листопада Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс. За це рішення проголосували 269 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Підприємці висунули президентові ультиматум, в якому погрожують ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента та Верховної ради, якщо Віктор Янукович не ветує ухвалений 18 листопада Податковий кодекс.