Тисячі підприємців протестують під парламентом

Вівторок, 16 листопада 2010, 10:20

Близько 4 тис. підприємців пікетують Верховну раду з вимогою не приймати проект Податкового кодексу, запропонований Кабінетом міністрів.

Серед пікетувальників - підприємці Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Чернівецької й Львівської областей, повідомляє агентство "Українські новини".

Учасники акції розмістилися за огородженням перед будівлею парламенту.

Крім цього, у Маріїнському парку також зібралася велика кількість людей.

Представники правоохоронних органів, які стежать за порядком під час пікету, не можуть назвати кількість пікетувальників, тому що ті продовжують підходити до парламенту.

Підприємці тримають, а також закріпили на огородженні плакати з написами: "Податки вищі за доходи! Дайте нам працювати чесно", "Прийняття Податкового кодексу - злочин проти беззахисного народу України!", "Донбас проти податкового терору", "Сьогодні - Податковий, завтра - Трудовий, післязавтра - кріпосне право?!"

На площі перед парламентом шумно - пікетувальники б'ють палицями по металевих відрах, викрикуючи: "Ганьба!", грає музика.

Крім цього, по вулиці Грушевського автомобілі, що рухаються, зокрема, близько 40 машин таксі, у яких на антенах зав'язані жовто-блакитні стрічечки, сигналять, збільшуючи в такий спосіб шум.

Водночас, у Маріїнському парку, біля Верховної Ради, зосереджено понад 20 автобусів з тонованими вікнами, у яких перебувають бійці спецпідрозділу МВС "Беркут" і бійці Державної служби охорони при МВС України, повідомляє агентство "УНІАН".

За даними міліції, для охорони громадського порядку біля Верховної ради та інших державних установ, які розташовані у центрі Києва, задіяно майже півтори тисячі працівників Міністерства внутрішніх справ.

Як відомо, на засіданні у вівторок Верховна рада розгляне в другому читанні проект Податкового кодексу.

Прем'єр-міністр Микола Азаров допускає можливість прийняття Податкового кодексу в другому читанні уже сьогодні.