Мінфін планує вивести вільні кошти на ринок

Четвер, 7 жовтня 2010, 13:05

Міністерство фінансів планує вивести на фінансовий ринок тимчасово вільні кошти з єдиного казначейського рахунку (ЄКР).

Відповідна ініціатива відображена в проекті постанови уряду про затвердження порядку купівлі в 2010 році облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) та порядку розміщення тимчасово вільних коштів на депозитах, повідомляє прес-служба міністерства.

Такий проект уже розроблений Мінфіном і внесений на розгляд Кабінету міністрів.

Проект документа спрямований на створення правової основи для проведення операцій розміщення тимчасово вільних коштів ЄКР і коштів валютних рахунків шляхом придбання державних цінних паперів із подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду (зворотного РЕПО) та шляхом розміщення їх на депозитах.

Як відомо, за даними Держказначейства, залишок коштів на ЄКР на 1 жовтня 2010 року становив 8,75 млрд. гривень, тоді як за інформацією Нацбанку залишок коштів на коррахунках банків становить 19,315 млрд. гривень.

У повідомленні Мінфіну також вказується, що протягом перших дев'яти місяців 2010 року державні запозичення були здійснені на суму 97,987 млрд. гривень, або 83,3% від запланованого на рік обсягу, який встановлений на рівні 117,633 млрд. гривень.