В Ощадбанку сіли люди Льовочкіна і Клюєва

Середа, 6 жовтня 2010, 16:22

Спостережна рада Ощадбанку погодила новий склад членів правління фінустанови.

З нього пішов старожил держбанку - заступник голови правління Василь Буряк і ввійшло три нових банкіра, пише газета "Дело".

"Василь Буряк вийшов на пенсію. Три вакантні посади зайняли Денис Кірєєв, Антон Тютюн і Олександр Глущенко", - повідомило джерело видання.

У п'яти членів правління Ощадбанку 7 жовтня закінчується термін контрактів, тому питання про зміну правління стояло дуже гостро.

Крім заміни Буряка, наглядова рада підшукала кандидатури на заміщення давно вакантних посад двох заступників голови правління "Ощадбанку".

"Кадрових змін в держбанках не відбувалося близько 10 років, за винятком голів правлінь, тому питання кадрового складу дійсно стоїть на порядку денному з самого початку зміни голови правління", - говорить член наглядової ради Ощадбанку Ігор Сотуленко.

В оновленому складі правління будуть два перших заступника голови правління - Роман Магута і Денис Кірєєв.

Денис Кірєєв входить до складу спостережної ради Укрексімбанку з 2007 року за квотою Верховної ради.

За інформацією видання, він відповідає за всі фінансові потоки групи "Укрпідшипник", яка підконтрольна першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву.

Зі "старих" членів правління Ощадбанку залишилися Сергій Подрєзов, Олександр Гришко та Григорій Бородін.

Компанію їм складуть Антон Тютюн і Олександр Глущенко. "Це креатури Адміністрації президента", - говорить джерело видання. Нагадаємо, головою Адміністрації президента є Сергій Льовочкін.

Антон Тютюн з вересня 2008 року був заступником голови правління БТА Банку з роздрібного бізнесу, а Олександр Глущенко - заступник голови правління банку "Фінанси і Кредит", керував операційним банкінгом.

Крісло голови правління залишилося за призначеним у квітні 2010 року В'ячеславом Козаком.