Очільник митниці відзвітував про заробітки відомства

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 12:08

Державна митна служба в 2010 році перерахувала до держбюджету близько 70 млрд. гривень, що на 17 млрд. гривень (на 30%) більше, ніж за аналогічний період 2009 року.

Про це повідомив глава відомства Ігор Калетнік в ході засідання колегії Держмитслужби в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс".

"Митна служба на сьогоднішній день перерахувала до бюджету майже 70 млрд. гривень, що на 17 млрд. гривень більше, ніж у 2009 році", - сказав він.

Крім того, як повідомив керівник відомства, докорінно переглянуті критерії оцінки підсумків правоохоронної діяльності Держмитслужби.

"Порушено 350 кримінальних справ на загальну суму 700 млн. гривень... Перекрита чорна контрабанда, цілі схеми і потоки дешевих та неякісних імпортних товарів, забезпечена достовірність декларування товарів, збільшені обсяги декларування товарів", - уточнив Калетнік.

За його словами, зокрема, зросли обсяги декларування побутової техніки в три рази, харчових продуктів - на 16%, товарів легкої промисловості - на 30%, товарів хімічної промисловості - на 32%.

"Це свідчить про вихід імпорту з тіні", - констатував Калетнік.

Крім цього, за його словами, показовим є також те, що 40% з заведених кримінальних справ - за фактом контрабанди наркотиків.

"Всі ці кроки дозволили нам захистити національного виробника, дати можливість йому розвиватися, збільшити експорт продукції", - резюмував він.