Мін'юст примусив нотаріусів виписувати пресу

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 18:15

Міністерство юстиції розіслало завідувачем нотаріальних контор і приватних нотаріусів по всій країні листи з вимогою обов'язково виписувати урядове видання "Офіційний вісник України".

Нотаріуси скаржаться, що підписка в нинішніх складних економічних умовах є "дорогим задоволенням": вартість річної передплати становить 2,5 тис. гривень, пише газета "Дело".

Як повідомило інформоване джерело листи від Мін'юсту були розіслані в другій декаді жовтня.

"Листи з вимогою підписатися на вісник отримали нотаріуси Києва і Київської області, Дніпропетровської, Черкаської області та інших областей", - розповіло джерело.

Як зазначено у листі Мін'юсту, підписка є обов'язковою згідно з відповідним дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова від 12 липня 2010 року з забезпечення органів державної влади, підприємств, установ і організацій "Офіційним вісником України".

"Вам необхідно здійснити передоплату інформаційного бюлетеня "Офіційний вісник України" на листопад-грудень 2010 року і на 2011 рік, про що письмово повідомити Управління нотаріату Головного управління юстиції у Києві", - йдеться в листі, адресованому київським нотаріуса.

Обов'язкову підписку урядового видання по всій Україні юристи зобов'язані здійснити до 1 листопада 2010 року.