Клюєв летить до Москви доопрацьовувати документи

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 09:45

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв у п'ятницю відбуває до Москви на переговори, темою яких буде в тому числі і перегляд формули ціни на імпортований з Росії газ.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

"Я відлітаю до Москви. Природно, що підніматиметься питання щодо вартості газу та зміни формули і підходу до визначення вартості газу", - цитує радіо Клюєва.

"Ми допрацьовуємо всі документи, всі матеріали, я гадаю, на високому рівні відбудеться засідання міжурядової комісії", - зазначив перший віце-прем'єр.

Загалом у Москві українська делегація планує обговорити проекти 11 документів.

Раніше прес-служба уряду повідомила, що Україна та Росія за результатами засідання україно-російського Міжурядового комітету з питань економічної співпраці, яке відбудеться 27 жовтня у Києві, планують підписати близько 11 двосторонніх документів.

27 жовтня до Києва приїде й прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Клюєв у четвер зазначив, що остаточно перелік документів буде узгоджений 25 жовтня, а у рамках підготовки до засідання комітету 22 жовтня він здійснить робочий візит до Москви.

Між тим, член парламентського комітету з ПЕК, депутат від БЮТ Олександр Гудима вважає, що Україна в газових переговорах може використати як аргумент те, що Окружний адмінсуд Києва задовольнив позив Генпрокуратури про скасування доручення екс-прем'єра Юлії Тимошенко про передачу на баланс НАК "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів, який належав "РосУкрЕнерго", підтвердивши рішення Стокгольмського арбітражного суду.

"Україна виконує свою чорнову роботу, щоб сказати Путіну, який буде власником 50% того газу ("Газпром" має 50% у "РосУкрЕнерго"), що вона буде віддавати 12 млрд. кубометрів газу, з яких Росія забере 6, інших 6 забере Фірташ", - заявив Гудима Радіо "Свобода".

Утім, він вважає, що такий аргумент не буде сприйнятий російською стороною як достатній.

Українська правда