Литвин вирішив продовжити мінімальний шлях до пенсії

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 17:10

Голова Верховної ради Володимир Литвин виступає за збільшення мінімального виробничого стажу для одержання права на пенсію, з 5 до 10-15 років.

Про це він сказав на прес-конференції в Чернігівській області, повідомляє агентство "Українські новини".

"У нас для того, щоб одержати соціальну пенсію, треба мати стаж не менше 5 років. І сьогодні, якщо я не помиляюся, до мільйона людей такі пенсії одержують. Так давайте ми зафіксуємо, що треба не 5 років, а 10-15 років для того, щоб одержувати соціальну пенсію", - сказав він.

Литвин повідомив, що недавно в нього відбулася зустріч із головою правління Пенсійного фонду Борисом Зайчуком, на якій обговорювалися проблеми дефіциту ПФ.

За словами спікера, для покриття дефіциту бюджету ПФ держава буде, зокрема, уживати заходів щодо виведення зарплат з тіні в недержавному секторі.

Литвин відзначив, що аналіз зарплат на підприємствах і установах державної і недержавної форм власності свідчить про те, що вони перевищують на близько 600 гривень зарплати, виплачувані недержавними підприємствами.

"Якби доплачували ці 600 гривень до зарплати в недержавних структурах, ми в значній мірі вирішили би проблему Пенсійного фонду", - вважає він.

Як відомо, відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", для того, щоб одержати право на пенсію, необхідно мати не менш 5 років виробничого стажу.