Від продовольчої кризи потерпає 22 країни

Понеділок, 11 жовтня 2010, 12:02

Двадцять дві країни знаходяться в затяжній продовольчій кризі в результаті стихійних лих, конфліктів і слабких інститутів влади

Про це йдеться в новій доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організацією Об'єднаних Націй (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), передає "Дело".

У числі таких країн - Афганістан і Таджикистан. У середньому число людей, які страждають від недоїдання в цих країнах, майже в три рази вище, ніж в інших країнах, що розвиваються.

У доповіді вперше міститься чітке визначення країни в затяжній кризі, повідомляє центр новин ООН. Такими країнами прийнято вважати ті, які вже більше восьми років поспіль стикаються з продовольчою кризою, отримують міжнародну гуманітарну допомогу і внесені до списку держав з продовольчим дефіцитом і низькими доходами.

На сьогоднішній день понад 166 млн. чоловік, страждаючих від недоїдання, проживають у країнах, що знаходяться в стані затяжної кризи. Це - 20% всіх голодуючих світу.

У представленій доповіді ФАО і ВПП закликають до серйозного перегляду способів розподілу допомоги країнам, що знаходяться в стані затяжної кризи. Вони вважають, що офіційну допомогу на цілі розвитку необхідно перерозподілити на довгострокові програми, а надзвичайні проекти мають фінансуватися за рахунок інших коштів.

Автори доповіді пропонують вкладати більше коштів у розвиток сільського господарства в бідних країнах, створення робочих місць, стимулювання ринків шляхом закупівлі продовольства у місцевих фермерів.