Кучма пропонує купувати газ, "як уся Європа"

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 18:51

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що високі ціни на енергоносії будуть стимулювати український бізнес до впровадження енергоефективних технологій.

Про це він заявив на Ялтинському бізнес-форумі к п'ятницю, пише газета "Дело".

Екс-перзидент висловив думку, що в усі роки незалежності українські бізнесмени, незважаючи на хорошу кон'юнктуру на таких ринках, як металургія, не були зацікавлені у впровадженні нових, більш енергоефективних технологій.

"Давайте купувати газ за ринковими цінами, як вся Європа, і це

Як відомо, у першому кварталі 2010 року ціна російського газу для України становила понад 305 доларів за тисячу кубометрів, у другому кварталі (після підписання домовленостей з Росією щодо Чорноморського флоту і зниження ціни на імпортне паливо) ціна становила понад 230 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому з грудня 2008 року до серпня 2010 року гранична ціна на газ для підприємств комунальної теплоенергетики становила 872,78 гривні за тисячу кубометрів.

Із серпня Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%, або на 436,42 гривні за тисячу кубометрів до 1 309,2 гривні за тисячу кубометрів.