"Газпром" говорить, що з RosUkrEnergo ще не домовилися

Вівторок, 7 вересня 2010, 18:09

НАК "Нафтогаз України", "Газпром" і RosUkrEnergo ще не досягли остаточних домовленостей щодо питання cпірних 12,1 млрд. куб м газу.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Остаточних домовленостей, насправді, немає і одна з причин - немає досягнутих домовленостей: ще не всі судові рішення, не всі судові процедури в Україні завершено", - сказав він.

За його словами, предметно обговорювати долю 12,1 млрд. куб м газу можна буде тільки після закінчення всіх судових розглядів.

При цьому Міллер відзначив, що питання про реалізацію всього обсягу газу на території України також буде обговорюватися сторонами після остаточного рішення судів.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітражний трибунал рішенням від 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. куб м газу.

Згідно з рішенням, RosUkrEnergo повинна отримати від "Нафтогазу" 12,1 млрд. куб м природного газу не пізніше 1 вересня 2010 або іншої дати, узгодженої сторонами в письмовому вигляді.

RosUkrEnergo для виконання рішення Стокгольмського арбітражу в Україні подала позов до Шевченківського районного суду Києва, який визначенням від 13 серпня підтвердив вердикт міжнародного арбітражу.

"Нафтогаз" заперечив це визначення, подавши апеляцію.