В Україну обіцяють влити 100 мільярдів

Вівторок, 28 вересня 2010, 14:34

Загальний обсяг коштів, які український уряд планує направити на розвиток економіки в 2011 році, становить близько 100 млрд. гривень.

Про це сьогодні в ході конференції "Україна: реформи, конкурентоспроможність, інвестиції" заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"Як я оцінюю 2011? Оцінити Якщо інвестиційний ресурс приблизно в 20-25 млрд. гривень., якщо оцінити можливість залучення кредитних ресурсів близько 50 млрд. гривень. в рік, і оцінити близько 30 млрд . бюджетних ресурсів? ми отримуємо цифру близько 100 млрд. гривень в рік - ось реальна цифра, на яку ми розраховуємо в 2011 році ", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що з огляду на завдання, які ставить перед собою уряд, це не дуже велика сума.

Також, за словами глави уряду, якщо це обсяг коштів буде залучено, держава отримає зростання ВВП на рівні 10%. "Це дуже хороший показник, і ми в кінці 2011 року вийдемо на рівень 2007 року", - підкреслив він.

Також Азаров зазначив, що всі ці кошти насамперед будуть направлятися в галузі, де можна отримати максимальну віддачу короткострокову.

Зокрема, він назвав агропромисловий комплекс, будівельну сферу, авіабудування, суднобудування, впровадження енергозберігаючих технологій.