"Жуляни" ще раз здадуть в оренду

Понеділок, 27 вересня 2010, 10:36

КМДА оскаржила в суді рішення Київради про передачу аеропорту "Київ" ("Жуляни") в оренду ТОВ "Майстер-Авіа".

Столична влада вирішила здати муніципальний аеропорт в оренду повторно.

За інформацією газети "Коммерсант-Україна", постановою від 16 серпня Окружний адміністративний суд столиці скасував рішення Київради від 8 липня про передачу аеропорту "Київ" в оренду компанії "Майстер-Авіа".

Згідно з документом, суд прийшов до висновку про те, що рішення міськради несе "очевидну небезпеку неможливості захисту прав, свободи та інтересів територіальної громади Києва".

КМДА має намір провести новий конкурс на оренду аеропорту, заявило джерело видання в мерії.

"Ми вважаємо, що рішення було прийнято з порушеннями. Підставою для подачі позову став той факт, що компанії "Промсоцразвітіе" не дали можливості переоформити банківську гарантію", - заявив він.

За словами чиновника, в КМДА розраховують, що на повторному конкурсі зможуть домогтися кращих умов здачі підприємства в оренду.

Як повідомлялося, раніше АМКУ дозволив компанії "Майстер-Авіа" взяти в оренду цілісний майновий комплекс комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" за винятком аеродромної частини строком на 49 років.

Київська міська рада 8 липня передала в оренду на 49 років майно комунального підприємства аеропорту "Київ" приватній фірмі "Майстер-Авіа".

За це рішення проголосували на засіданні Київради 70 депутатів з 111, що взяли участь у голосуванні.