Попов обіцяє, що у киян більше не вкрадуть жодної копійки

Середа, 22 вересня 2010, 13:32

Київська міська держадміністрація та Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень розпочали реформу міського бюджету.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, система управління бюджетними коштами, яка є сьогодні, спрямована на "збільшення бюрократичного апарату, а не на вирішення проблем, які цікавлять киян".

"Ми наведемо порядок у фінансових питаннях і ліквідуємо будь-які можливості зловживання бюджетними коштами. Жодна народна копійка більше не буде вкрадена у киян", - сказав Попов.

Він додав, що одним із перших кроків на шляху до створення ефективного і прозорого бюджету є застосування програмно-цільового методу бюджетування.

Так, при застосуванні ПЦМ увага зосереджується не на розвитку мережі та утриманні установ, а на досягнутих результатах. Тобто на тому, наскільки послуги, надані за бюджетні кошти, відповідають потребам громадян.

"Через актуальність цього питання ми плануємо формувати бюджет міста на 2011 рік саме із застосуванням ПЦМ", - сказав Попов.

За словами начальника Головного фінуправління КМДА Володимира Репіка, будь-яка реформа вимагає підготовлених кадрів.

Тому, протягом вересня-жовтня 2010 року заплановано проведення серії тренінгів та консультацій щодо складання проекту бюджету міста Києва за ПЦМ, якими будуть охоплені представники усіх галузей.

Українська правда. Київ