У Азарова повернули транспортний збір до податкової "біблії"

Вівторок, 21 вересня 2010, 13:59

На останньому етапі до проекту Податкового кодексу знову внесли зміни.

Зокрема, із проекту зникла норма про скасування транспортного збору і заміну його додатковим акцизним збором на бензин, пише газета "Сегодня".

"Все повернулося до старих норм, тобто транспортний збір зберігається", - цитує видання слова депутата від Партії регіонів, економіста Ірини Горіної.

При цьому вона не назвала причину, через яку була внесена поправка.

Як відомо, раніше ідея заміни транспортного збору акцизом піддавалася критиці за те, що при високій ставці акцизу платити більше доведеться практично всім категоріям автолюбителів.

Також, за словами Горіної, у проекті тепер є норма про 5% податку на прибуток з депозиту, але пропала норма про те, що його будуть брати тільки з депозитів понад 200 тис. гривень.

"Поки не вирішили, як адмініструвати цей податок. Адже хтось може покласти депозити в 10 банків і нічого платити не буде, а єдиної зведеної бази депозитів немає. Але коли з цим питанням розберуться, нижній поріг все-таки введуть", - додала нардеп.

Як повідомлялося, 17 вересня на позачерговому розширеному засіданні Кабмін у цілому схвалив доопрацьований проект Податкового кодексу, але вирішив доопрацювати його з урахуванням висловлених пропозицій і зауважень.

20 вересня уряд "підсумував" документ і 21 вересня передав його на розгляд депутатів.

Кабмін сподівається, що вже на основі нового Податкового кодексу буде розроблено державний бюджет на 20011 рік, який вдасться прийняти у грудні 2010 року.

Водночас, депутат від Партії регіонів у вівторок повідомив, що питання про розгляд Податкового кодексу в парламенті тимчасово зняте з порядку денного