"Київміськбуд" продали всього за 114 мільйонів

Четвер, 2 вересня 2010, 11:42

Муніципальний пакет акцій ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуду" у розмірі 80% був проданий на аукціоні на Українській універсальній торговій біржі Фінансової компанії "Новий регіон" за 114 млн. 75 тис. 598,56 гривень.

Про це заявив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитро Тевелєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З липня по вересень чотирма траншами вся сума була перерахована", - сказав він.

За слова Тевельова, у конкурсі також брав участь другий, невідомий відомству учасник.

Він також повідомив, що 1 жовтня 2009 року заступник начальника головного управління комунальної власності КМДА Юрій Стретович підписав передавальне розпорядження, а 30 червня 2010 року документи надійшли реєстратору ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр".

"Другого липня був зареєстрований новий власник, і в той же день пакет був знерухомлений на зберігача "Фондовий союз"Україна", - уточнив Тевелєв.

Він підкреслив, що комісії не вдалося відстежити подальшу долю акцій "Київміськбуду" у зв'язку з відсутністю "Нового регіону" та ФС "Україна" за місцем реєстрації, а також звітності від цих компаній.

У той же час голова ДКЦПФР повідомив, що згідно з угодою про купівлю комунального пакету "Київміськбуду" від 27 липня 2009 року, "Новий Регіон" повинен був продати його протягом року.

Тевелєв зазначив, що в ході перевірки правильності перереєстрації комунального пакету акцій реєстратором "Термінал-Реєстр" виникає сумнів у наявності повного обсягу документів, необхідних для реєстрації, зокрема, в повноважності осіб. які підписували документи.

Він уточнив, що анкета із зазначенням повноважних осіб КМДА із внесеним до неї Стретовичем діяла до кінця березня 2010 року.

Голова ДКЦПФР не зміг оцінити шанси повернення пакета акцій у комунальну власність, зазначивши лише, що відомство передало всі результати перевірки Генпрокуратурі.

Він також допустив, що у випадку продажу "Новим Регіоном" 80% акцій "Київміськбуду" з дотриманням всіх норм законодавства, покупці цих акцій можуть бути визнані сумлінними.

Коментуючи можливі санкції до професійних учасників, Тевелєв повідомив про плани ДКЦПФР відкрити в щодо них справи з можливими санкціями від винесення попередження до позбавлення ліцензії.

Як повідомлялося, Головне управління комунальної власності КМДА 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ Фінансова компанія "Новий регіон" про продаж 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Генпрокуратура просить визнати договір недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.

Позов був поданий 20 серпня 2010, Госпсуд Києва прийняв його до розгляду, відкрив провадження у справі і призначив його розгляд на 16 вересня, а також залучив у якості третьої особи ХК "Київміськбуд".

Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов в середу заявив про намір київської влади відстояти інтереси міста і повернути 80% акцій АТ "ХК "Київміськбуд" у власність міської громади.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.