Укрпромбанк продав актив "офшорці"

Четвер, 2 вересня 2010, 10:17

13,01-відсоткову частку Укрпромбанку, який перебуває на стадії ліквідації, в капіталі вірменського Армбізнесбанку викуповує найбільший акціонер фінустанови - зареєстрована на Британських Віргінських островах компанія Christie Management, яка уже володіє 86,99% акцій.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на помічника голови правління Армбізнесбанку Нуне Опарян.

"За законом Christie Management має право купити цей пакет акцій, вони подали заявку ще в грудні минулого року. Ми передали всі документи по угоді в Укрпромбанк", - повідомила вона.

В Укрпромбанку підтвердили швидке завершення угоди.

"Зараз готується продаж Армбізнесбанку. Ми отримали всі документи і копію статуту, і найближчим часом операція відбудеться", - повідомив радник ліквідатора установи Ігор Власюк.

Сума угоди не розголошується, але Укрпромбанк виставляв пакет акцій на продаж за ціною не нижче номінальної.

За даними Армбізнесбанку, його статутний капітал на 1 липня 2010 року становив 13,45 млрд. вірменських драм (близько 291,7 млн. гривень). За свою частку Укрпромбанк може виручити не менше 37,9 млн. гривень.

Як відомо, Укрпромбанк зайшов в капітал Армбізнесбанку у 2006 році з пакетом в 35%, такою ж часткою володіла українська страхова компанія "Альфа-Гарант".

Пізніше страховик вийшов зі складу акціонерів, а Укрпромбанк зменшив свій пакет.

Фактично акції в Укрпромбанку викуповують колишні власники Армбізнесбанку, які не встигли вивести акції з балансу у 2009 році перед появою в Укрпромбанку тимчасової адміністрації.

За даними вірменських ЗМІ, компанію Christie Management контролює бізнесмен Віталій Григорьянц, якого пов'язують з колишнім власником Укрпромбанку Айком Памбухчяну.