Молдова скасувала екологічний збір для українських автоперевізників

П'ятниця, 10 вересня 2010, 17:19

Молдова скасувала екологічний збір для українських автоперевізників.

Про це йшлося під час зустрічі у заступника міністра транспорту та зв'язку України Олексія Баранова з делегацією Молдавії, яку очолював міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови Анатолій Шалару, передає "Комерсант-Україна".

Перш за все, молдавська сторона повідомила, що екологічний збір з іноземних автоперевізників на території республіки, скасовано.

З цією метою, як запевнив міністр Анатолій Шалару, були внесені відповідні зміни до законів Молдавії, поки очікують прийняття парламентом.

Друге проблемне питання, яке було вирішено під час зустрічі, стосується гармонізації розміру максимально допустимого навантаження на вісь вантажівок, що рухаються по території Молдови і України.

На території України цей показник становить 11 т, тоді як в Молдові - 8 т. Це призводило до великих витрат українських автоперевізників.

Як відзначив в. о. директора Союзу транспортників і дорожників Молдови Євген Дацка, для вирішення цієї проблеми в парламенті Молдови зареєстровано законопроект, яким передбачено зміни до податкового кодексу республіки.

Ці зміни виключають норму про транспортний збір за надлишок ваги з іноземних перевізників, які рухаються габаритним транспортом.

До того ж Молдова погодилася уніфікувати цей розмір разом з Україною - до рівня в 11 т.