Бриртанці готові інвестувати у газові свердловини в Україні

Четвер, 26 серпня 2010, 19:17

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum plc має намір інвестувати 6,33 млн. доларів на буріння і тестування нових свердловин на території України.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на звіт компанії, оприлюднений у четвер.

Зокрема, у вересні компанія відновить буріння законсервованої в 2009 році свердловини "Покровська 1" у Полтавській області.

На ці цілі Cadogan планує витратити 2 млн. доларів, ще стільки ж компанія вкладе в тестування свердловини, якщо це буде економічно доцільним.

На спорудження інфраструктури свердловини, при отриманні позитивних результатів, знадобиться ще 3,5 млн. доларів.

Також Cadogan протягом найближчих трьох місяців має намір пробурити три нові свердловини на Дебеславецькому газовому родовищі в Івано-Франківській області.

Вартість буріння цих свердловин складе 1,08 млн. доларів.

Крім того, готуються сейсморозвідувальні роботи на свердловині, пробуреній в 2009 році на Бітлянському нафтогазовому родовищі у Львівській області.

Ці роботи планується завершити до листопада 2010 року, їх вартість складе 1,25 млн. доларів.

Як повідомлялося, на початку серпня Cadogan завершила будівництво необхідних виробничих, транспортних споруд і приступила до промислової експлуатації свердловини "Загорянська 3" у Полтавській області.

Сadogan Petroleum заснована в жовтні 2004 року приватними інвесторами для реалізації проектів у нафтогазовому секторі країн СНД. Зокрема, компанія розробляє родовища в Східній і Західній Україні.