НКРЕ з вересня збільшить тарифи для обленерго

Четвер, 26 серпня 2010, 15:59

Національна комісія регулювання енергетики з 1 вересня збільшить всім енергопостачальним компаніям тарифи на передачу і постачання електроенергії.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами представника НКРЕ, тарифи переглянуті відповідно до закону про державний бюджет на 2010 рік, які передбачають збільшення рівня мінімальної заробітної плати до 888 гривень, а також з урахуванням даних Держкомстату, згідно з якими середня зарплата працівників промисловості за червень 2010 року виросла до 2,567 тис. гривень.

У свою чергу, член НКРЕ Костянтин Теличко уточнив, що тарифи і фонд заробітної плати співробітників енергопостачальних компаній будуть збільшені за рахунок зростання єдиних роздрібних тарифів.

При цьому він застеріг обленерго від витрачання ними коштів, отриманих від надпланових обсягів передачі електроенергії за підсумками 2010 року.

"Питання про цільове спрямування цих коштів, які будуть передбачені в структурі тарифу, обов'язково буде розглянуто за підсумками року в лютому-березні 2011 року. Тобто, щоб потім з вашого боку не було скарг, що цих грошей вже немає, і вони використані" , - сказав Теличко.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.