Азаров скасував рішення про переуступку боргів облгазів

Середа, 25 серпня 2010, 17:32

Кабінет міністрів скасував рішення попереднього уряду, згідно з яким компанія "Газ України" мала переуступити НАК "Нафтогаз України" право на стягнення з облгазів і підприємств комунальної теплоенергетики заборгованості за спожиті енергоносії.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну №726 від 25 серпня, текст якого розміщений на урядовому веб-порталі.

"Визнати такими, що втратили чинність, пункти 2-10 постанови Кабінету міністрів від 25 листопада 2009 року №1241 "Про заходи щодо забезпечення надходжень до державного бюджету та розрахунків за природний газ", - говориться в документі.

Як відомо, постановою від 25 листопада 2009 року компанії "Газ України" доручалося переуступити права вимоги до облгазів і підприємств комунальної теплоенергетики на користь НАК "Нафтогаз України" з їх подальшою поступкою на користь Державної податкової адміністрації (ДПАУ).

Також уряд доручив ДПАУ забезпечити зменшення податкового боргу НАК "Нафтогаз України" на суму, еквівалентну тій, що надійшла за зобов'язаннями, права вимоги за якими відступлені.

При цьому ДПАУ, Головне контрольно-ревізійне управління і Держкомітет з фінансового моніторингу повинні були провести перевірки відповідності використання в 2007-2009 роках коштів, які надходили на рахунки тепловиків і облгазів як плата за надані населенню послуги на наявність їх переведення в офшорні зони.

Кабмін тоді також надав ДПАУ право списувати на користь держбюджету кошти, які надходять тепло викам, як плата за послуги теплопостачання, у випадку, якщо вони не акумулюються на рахунках із спеціальним режимом використання в уповноважених банках.