Бойко: У "Стокгольмській справі" Тимошенко звинувачує сама себе

Понеділок, 2 серпня 2010, 11:27

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко стверджує, що зміна тактики НАК "Нафтогаз України" в Стокгольмському суді відбулася за ініціативи колишнього керівництва держави.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи заяви Юлії Тимошенко про те, що представники "Нафтогазу" відмовилися від позовних вимог і програли суд у Стокгольмі.

"Це не ми, а вони (Тимошенко) відмовилися. Коли "Нафтогаз" отримав листа з "Газпрому" із проханням не вплутувати їх у цю справу, представники Кабміну Тимошенко тут же поміняли свою позицію, що привело в підсумку до програшу в суді", - сказав Бойко.

"Вони звинувачують самі себе. Думаю, треба оприлюднити всю цю переписку "Нафтогазу" і "Газпрому", тоді всі питання відпадуть. Ми вже потім отримали такий важкий спадок, коли з двох зол довелося обирати менше: віддавати грошима, як вимагав РУЕ, або газом", - додав він.

При цьому Бойко зазначив, що уряд "нікуди не поспішає".

"Поки вивчаємо рішення суду, йдуть переговори з "Газпромом", щоб ця ситуація була врегульована без порушення газового балансу країни. Це ключовий момент. Ніхто не збирається передавати 11 млрд. кубометрів і залишати населення наступної зими без тепла", - сказав він.

На питання, чи можливо, що Україна не визнає це рішення і відмовиться його виконувати, Бойко відповів: "Це повинні сказати юристи. Я можу відповісти одне: у нас немає можливості віддавати в таких обсягах ресурси, які, до речі, невідомо куди зникли. Це повинні розслідувати правоохоронні органи".

"На мою думку, жодна людина в Україні не відчула, що ці 11 мільярдів кубів були. Це реальна проблема, яку ми отримали у спадок і нам треба її вирішувати, але не за всяку ціну", - додав він.

Українська правда