Зерно в Росії подешевшало після заборони експорту

Понеділок, 16 серпня 2010, 17:53

Ціни на зерно в Росії знизилися в експортно-орієнтованих регіонах у зв'язку із введенням з неділі заборони на її експорт.

Незважаючи на це, ціни продовжили зростання на Уралі і та в Сибіру, повідомляє агентство Reuters.

Аномальна спека в Росії погубила більшу частину врожаю, чим скористалися постачальники продовольства, які підняли ціни на цілий ряд товарів.

Російський уряд раніше різко знизив прогноз урожаю зерна в 2010 року і ввів заборону на його експорт з 15 серпня по 31 грудня 2010 року.

"Спектр цін все ще дуже широкий, тому що гравцям на ринку потрібно більше часу для повної адаптації до реальних ситуацій після того, як уляжеться пил від заборони експорту на зерно", - говориться в щотижневій записці Інституту досліджень сільськогосподарського ринку.

Найбільш активно знижувалася ціна на борошняну пшеницю четвертого сорту, яка складає основу російського експорту пшениці.

У результаті її вартість скоротилася на 150 рублів до 6,025 рублів за тонну.

Кормова пшениця подешевшала на 125 рублів до 5,300 рублів за тонну.

На Уралі і в Сибіру ціни продовжили рости. У західному Сибіру ціна на борошняну пшеницю третього сорту підскочила на 600 рублів до 5,350 за тонну.

Ф'ючерси на пшеницю в США і Європі незначно змінилися в ціні в понеділок на тлі консолідації ринку після різких рухів у зв'язку з новинами з Росії.

Вересневі ф'ючерси на пшеницю в Чикаго зависли на символічній позначці 7 доларів, у той час як індикативні листопадові ф'ючерси на пшеницю в Парижі оцінюються в 215 євро.