УЄФА дозволять відкривати рахунки в українських банках

Понеділок, 16 серпня 2010, 10:19

Кабінет міністрів має намір дозволити УЄФА відкривати рахунки в українських банках без створення постійного представництва.

Відповідний законопроект про внесення зміни до статті 6 закону "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" зареєстрований у Верховній раді прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як сказано в пояснювальній записці до проекту, мета прийняття законодавчого акту - створення належних умов для продажу і розповсюдження УЄФА квитків і пакетів гостинності на матчі Євро-2012, конвертації валюти та переведення грошових коштів на рахунки УЄФА за межі України, а також використання коштів, отриманих в українській національній валюті, для здійснення доброчинних внесків і фінансування операційних витрат в Україні.

Проектом закону передбачається надання банкам права відкривати тимчасово рахунки УЄФА для здійснення зазначених операцій до 30 листопада 2012 року.

Також автор законодавчої ініціативи зазначає, що реалізація цього законопроекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету.