Кабмін пропонує відкрити "єдине вікно" для інвестпроектів

П'ятниця, 13 серпня 2010, 16:34

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді ввести так званий принцип "єдиного вікна" при реалізації інвестиційних проектів.

Про це ідеться в законопроекті, розробленому урядом і зареєстрованому у парламенті 12 серпня, повідомляє портал "Українські новини".

"Метою прийняття законопроекту є максимальне спрощення для суб'єктів інвестиційної діяльності порядку отримання послуг, пов'язаних із підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів, шляхом введення принципу "єдиного вікна", - наголошується в пояснювальній записці до проекту закону.

Законопроект, зокрема, передбачає покладання на спеціальний уповноважений орган функцій взаємодії з суб'єктами надання адміністративних та господарських послуг для спрощення порядку отримання послуг інвесторами, які реалізують інвестпроекти.

Таким уповноваженим органом законопроект пропонує визначити регіональні центри інвестицій та розвитку.

Передбачається, що уповноважений орган буде забезпечувати направлення наданих потенційним інвестором документів суб'єктам надання адміністративних та господарських послуг, а також забезпечувати видачу інвестору комплекту документів, який надає право на реалізацію інвестпроекту.

Уповноважений орган за погодженням з інвестором буде також розробляти оперативний план дій з підготовки до реалізації інвестпроекту.

Як повідомлялося, у травні 2009 року Рада відмовилася ввести принцип "єдиного вікна" при держреєстрації суб'єктів господарювання і узятті їх на облік у відповідних органах.

На початку липня 2010 року президент Віктор Янукович спрогнозував скорочення в 2010 році необхідних дозвільних документів для інвесторів щонайменше на 50%.