Київ не може розрахуватися з боргами?

Вівторок, 6 липня 2010, 09:30

Київ планує реструктуризувати свою зовнішню заборгованість.

Про це заявив начальник Головного фінансового управління КМДА Віктор Падалка, пише газета "Дело".

Згідно з його заявою, Головне фінансове управління уже відправило на затвердження в Київраду проект рішення щодо реструктуризації зовнішніх позик.

За словами Падалки необхідність реструктуризації викликана тим, що кошти які необхідно виділити з міського бюджету на обслуговування боргів є зараз для міста надмірно високими.

Так на обслуговування зовнішнього боргу 2010 року необхідно буде виділити з бюджету Києва понад 480 млн. гривень.

Крім цього, на обслуговування внутрішніх боргів у 2010 році може знадобитися ще 550 млн. гривень (з урахуванням нових залучень 2 млрд. гривень банківських кредитів і 1,7 млрд. гривень - внутрішніх облігацій).

"Зовнішні позики ми здійснювали в період, коли були значні надходження до спеціального фонду, і їх погашення не викликало сумніву. Сьогодні, на жаль, зовсім інша ситуація", - сказав Падалка.

Ця новина викликала обвал вартості єврооблігацій Києва. Протягом першої половини дня понеділка ціна євробондів Києва впала на 7-9 процентних пунктів.

Так вартість єврооблігацій з погашенням у 2011 році (Київ-11) знизилася з 99,5% від номінальної вартості до 89 - 91%, папери Київ -12 подешевшали на 6 п.п. до 90-91%, 7 п.п. втратили бонди з погашенням в 2015 році.

Втім, уже ввечері 5 липня прес-служба Київської міськдержадміністрації розповсюдила інформацію, що вже 6 липня Київ достроково і в повному обсязі здійснить виплату відсотків за єврооблігаціями з погашенням в 2011 році.